Loihen vuosi 2021

Näin joulun lähestyessä on luontevaa käydä läpi mennyttä vuotta 2021 Loihen näkökulmasta. Kaikille varsin poikkeuksellisen 2020 vuoden jälkeen päätimme lähteä täysillä panostaen kohti vuotta 2021. Satsasimme tuotekehitykseen enemmän kuin koskaan aiemmin, ja erityisesti bränditekstiilit haukkasivat ison osan panostuksistamme. Tommy Hilfigerin ja Helly Hansenin lisäksi saimme Superdryn nuorekkaan ja hinnoiltaan varsin houkuttelevan malliston valikoimiimme.

Vielä kevätkaudella myynnissä oli näkyvissä asiakkaiden varovaisuus, mutta syksyn valikoimamme ja lahjakuvastomme saivat aikaan positiivisen muutoksen. Yritykset tuntuivat olevan valmiita panostamaan henkilökunnan sekä sidosryhmien muistamisiin, ja teimmekin ennätysmyyntejä useampana syksyn kuukautena. Laadukkaat ja vastuulliset brändituotteet sekä ainutlaatuinen kotimaisten tuotteiden valikoimamme helpottivat asiakkaidemme ostopäätöksiä.  Lopulliset vuoden 2021 luvut eivät vielä ole tiedossa, mutta voimme olla tyytyväisiä merkittävään liikevaihdon kasvuumme. Loihen asema toimialalla on vahvistunut suunnitellusti.

Tapahtui meillä muutoksia myös yritysjärjestelyrintamalla.

Saman arvomaailman jakaminen sekä yhteinen näkemyksemme tulevaisuuden kehityspolusta olivat avainsyitä, kun päätimme kesän alussa ostaa enemmistön Sundetta Oy:stä. Sundetan myötä saimme joukkoomme vahvaa brändiosaamista, sekä ihanat työkaverit Airan ja Saijan.

Haluan kiittää asiakkaitamme, jotka ovat ymmärtäneet vallitsevan poikkeustilan vaikutukset tuotantoaikoihin ja toimitusviivästyksiin. Ihan kuin korona ei olisi itsessään tuonut riittävästi toimitusaikahaasteita, mutta sitten vielä joku parkkeerasi rahtilaivan keskelle Suezin kanavaa! On muuten käsittämätöntä, kuinka suuren globaalin toimitusjumin yksi poikittainen rahtilaiva voi aiheuttaa.

Vuosi 2021 on ollut yrityksellemme poikkeuksellinen ja samalla valtavan opettavainen. Logistiikkahuolet sekä epävarmuus tuotantoajoista ja hinnankorotuksista ovat pitäneet meidät kiireisinä. Syksyllä loppui pahka kotimaisilta kuksan valmistajilta, ja puutavaran hinta liki tuplaantui. Kaukoidän konttipula sekä muut tuotantohaasteet ovat vaatineet ostopuolen henkilöstöltämme välillä luoviakin ratkaisuja, jotta tilattu tavara on saatu asiakkaille sovitussa ajassa. Kaikista haasteista olemme onneksi selvinneet, ennen kaikkea ammattitaitoisen ja äärimmäisen sitoutuneen henkilökuntamme ansiosta.

Pandemian myötä muuttunut toimintaympäristö pitää nähdä mahdollisuutena. Olemme tutkineet omia toimintatapojamme ja miettineet, miten voisimme palvella nykyisiä ja tulevia asiakkaitamme entistä kattavammin ja tehokkaammin tulevaisuudessa.

Pohdiskelun tuloksena meillä on työn alla muutama jännittävä kehitysprojekti, joista olen innoissani. Kerron niistä lisää ensi vuoden puolella.

Haluan toivottaa kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme oikein rauhaisaa joulun aikaa ja menestyksekästä uutta vuotta 2022!

 

Stenka Heino

Loihe Oy, tj

Tuotteet