Takinkääntäjä

Urani ensimmäisessä työpaikassa oli aikoinaan noin 600 työntekijää. Saimme eräänä juhlavuonna lahjaksi yritykselle räätälöidyt tuulipuvut. Suuri osa työntekijöistä taisi asua samalla puolella kaupunkia ja viikonlopun ostoskeskusvilinässä tuli lähes joka kerta bongattua tekstiilikaksonen (kyllä, pienlapsiperheen arjessa tuulitakki on juuri oikea vaate kauppareissulle). Mikä yhteenkuuluvuuden tunne!

Loihella on vuosikymmenten kokemus yritysten vaatettamisesta. Olemme pukeneet myymälätyöntekijöitä, hotellihenkilökuntaa, autokauppiaita, kuljettajia, maalareita, asentajia, hoitohenkilökuntaa ja erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä työskenteleviä.

Monesti kuulen asiakkaan suusta, että vaatteiden hankinta on ”kauhea rumba”, ja kun tulin alalle kolme vuotta sitten, niin olin itsekin taipuvainen ajattelemaan niin. Nyt voin kuitenkin ilokseni todeta ja kuuluttaa, että olen takinkääntäjä. Kun pohjakartoitus tehdään huolellisesti, niin säästytään paljolta säätämiseltä. Jos meillä on tiedossa vaatteen käyttötarkoitus, ulkoiset toiveet, budjetti ja aikataulu, niin ollaan jo hyvin lähellä onnistunutta lopputulosta.

Työssä käytettävällä vaatteella voi olla erilaisia tehtävän mukaisia vaatimuksia, mutta yleisin niistä on tunnistettavuus. Vaatteella halutaan kertoa, että ”olen töissä täällä”. Jos vaate menee lahjaksi, halutaan, että se muistuttaa lahjan antajasta ja logo saatetaan toteuttaa esimerkiksi povitaskuun tai helmaan, että saaja muistaa keneltä lahja on saatu. Suurin osa meiltä toimitettavista vaatteista merkataankin yrityksen logolla.

Kun sopiva tuote löytyy, niin hiotaan yksityiskohdat kuntoon. Logomerkkauksen vaihtoehdot riippuvat paljon tuotteen ominaisuuksista. Logo voidaan esimerkiksi painaa, prässätä, brodeerata, kutoa kangasmerkiksi tai stanssata nahkamerkille. Toteutus voi olla diskreetti pieni merkkaus povitaskussa, suuri heijastava painatus selässä tai jotain abihaalarin ja formulakuskin tyylillä toteutettua.

Ja sitten ne koot! Olipa kyseessä tiimihuppari tai parkatakki, on kokojen valinta pyritty tekemään helpoksi. Jos mallikappale ja valmistajan kokotaulukko eivät riitä kokolajitelman määrittelyyn, niin meiltä laitetaan matkaan sovitus-sarja. Kun koot on kerran kirjattu Exceliin, on tilaus ensi kerralla helpompaa. Meillä säilyy tilauksen kokolajitelma myös seuraavaa kertaa varten.

Sitten kun tuote on räätälöity ja selässä lukee 10 sentin kokoisilla kirjaimilla OY YRITYS AB, niin on myöhäistä todeta, että Seppo olikin XL eikä L. Logomerkattua tuotetta ei voi palauttaa tai vaihtaa, mutta lisää voimme toki toimittaa 😊.

Laadukas ja hyvin mietitty vaate on ilo sekä antajalle että saajalle, ja sitä voi ylpeydellä kantaa siellä ostoskeskusvilinässä!

Sari Kuhanen

Myynti, pääkaupunkiseutu

Kuhanen Sari

 

Tuotteet