Case: Kinnusen Mylly

Pohjoisen perheyritysten kumppanuus toimii

Marja-Riitta Kinnunen työskentelee rehuja ja jauhoja tuottavassa Kinnusen Myllyssä markkinointiviestintäpäällikkönä. Ikää Utajärvellä sijaitsevalla perheyrityksellä on yli puoli vuosisataa. Marja-Riitta edustaa myllyllä suvun nuorinta polvea, järjestyksessään jo kolmatta.

– Yhteistyö Helenatuotteen kanssa tuli minulle perintönä, kun tulin mukaan meidän taloon vuonna 2010. Tuntui merkitykselliseltä jatkaa kumppanuutta luottotoimittajan kanssa.

Vuosien varrella tilaukset ovat koskeneet niin jakotuotteita – mm. kasseja, pipoja, t-paitoja, lippiksiä – kuin henkilökunnan vaatetustakin. Tärkeässä roolissa ovat olleet myös liikelahjat.

”Eihän minulla mitään ollut”

Eräänä aamuna Marja-Riitta Kinnuselta kysyttiin, oliko hänellä lahjat illan tilaisuuteen. Eipä ollut! Oli sattunut inhimillinen unohdus, jota lähdettiin korjaamaan ottamalla yhteys Helenatuotteeseen.

Tarjous sopivista lahjoista, vieläpä usean lahjan setistä, oli myllyllä samana aamuna, ja tilaus 50 lahjasta tehtiin heti. Kun myllyllä mietittiin kuumeisesti, kenellä olisi mahdollisuus hakea lahjat Haukiputaalta vajaan sadan kilometrin päästä, kerrottiin Helenatuotteelta, että he tuovat ne perille. Iltapäivällä lahjat olivat kauniisti pakattuina Utajärvellä.

– Meillä on samanlaiset toimintatavat. Mekin olemme toimittaja, joka auttaa myös hankalissa tilanteissa. Tapauksesta tuli erityisen hyvä fiilis, muistelee Kinnunen.

Ehdotuksia, joita kehtaa pyytää lisää

Tapaamiset Helenatuotteen kanssa ovat tehokkaita; niissä ei vain ojenneta katalogeja vaan käydään läpi Helenatuotteen valmiita ehdotuksia, joissa tarjonta on aina laadukasta.

Lisäksi ehdotuksissa on huomioitu esimerkiksi toimitustapa: jos lahja jaetaan postitse, ehdotus on sellainen, että se sopii postitettavaksi. Myös lahjapakkaus on aina mietitty niin, ettei siitä tarvitse mainita erikseen.

– Ehdotukset ovat olleet niin hyviä, että niitä kehtaa pyytää lisää. On mahtavaa, että ehdotukset linkittyvät meidän tekemiseen, usein ruoanlaittoon. Kerran meillä oli lahjassa mukana jauhosekoitus. Helenatuote huolehti, että jauhot olivat meidän jauhojamme.

Etenkin kotimaisia tuotteita tilatessa on myllyllä käännytty Helenatuotteen puoleen. Myös se, että Helenatuote tekee paljon itse, on ollut Marja-Riitta Kinnuselle tärkeää.

Samat toimintatavat ja arvot allekirjoitetaan jatkossa Loihen toimesta.