Case: YIT

Ideoista rakentuva yhteistyö

YIT:n myyntineuvottelija Raija Koistinen ihailee maisemaa vastikään valmistuneen Oulun Viskaalin 10. kerroksesta. Kädessään hänellä on muki, jonka YIT on teettänyt kaupantekolahjaksi toisaalle: Pyhäjoelle nousevaan Koskipuistoon, paikkakunnan ensimmäiseen kerrostaloon.

Muki on yksi vain esimerkki YIT:n ja Helenatuotteen yli kymmenen vuotta jatkuneesta yhteistyöstä.

– Helenatuotteella on paljon hyviä ideoita. Meidän on todella helppo tehdä päätöksiä, Raija Koistinen nostaa yhteistyöstä ensimmäisenä esille.

Raikkaat ideat tulevat tarpeeseen, sillä YIT muistaa sekä asiakkaitaan että henkilökuntaansa säännöllisesti. Asiakkaille he antavat kaupantekolahjan ja hiukan isomman muuttolahjan, joka odottaa aina uudessa kodissa. Lisäksi yhteistyössä on suunniteltu monenlaisia jakotavaroita ja mainoslahjoja.

Lahjojen sisältö vaihtelee, mutta ne liittyvät tavalla tai toisella kotiin: astioita, ruokailu- ja keittiövälineitä, saunatuotteita sekä elintarvikkeita. Henkilökunnalle on tilattu vaatetusta, muun muassa T-paitoja ja huppareita.

– Valikoiman säännöllinen uusiutuminen on hyvä juttu. On myös erittäin tärkeää, että myyjä pitää meihin säännöllisesti yhteyttä uutuuksista ja muista ideoistaan, Raija Koistinen painottaa.

Kiitosta viimeistellystä palvelusta

Olipa lahja mikä tahansa, olennaista Raija Koistisen mielestä on asiakkaan saama lopputulos: tyylikäs pakkaus, jonka Helenatuote suunnittelee aina erikseen. Valmiisiin tuotepakkauksiin yritys ei tyydy.

Koistinen esittelee pakkausta, jossa on muun muassa salaattiottimet, keittiöpyyhe ja muuta keittiötarviketta. Salaattiottimet YIT sai toisaalta, mutta sellaisenaan ne tuntuivat hengettömältä lahjalta.

– Helenatuote rakensi setin, johon liitettiin muita tuotteita ja joka pakattiin tyylikkäästi. Näin yksittäisestä tuotteesta kasvoi kaunis lahjakokonaisuus.

Ikiomat kuvitukset talokohteille

YIT on halunnut lahjojensa muistuttavan kodista muutoinkin kuin tuotevalinnan osalta. Lahjoissa käytettiin pitkään Helenatuotteen omaa Talot-klassikkokuosia.

Nyt persoonallisissa lahjoissa on siirrytty yksi askel eteenpäin. YIT innostui ihan omasta kuosista, ja Helenatuote suunnitteli Oulun Viskaalille ja muille Etu-Lyöttyyn valmistuville asuntokohteille omat kuvituksensa. Niitä sovelletaan monipuolisesti lahjatuotteisiin.

– Nyt myös pienemmille kohteille tehdään jotain ihan omaa, Raija Koistinen sanoo ja heilauttaa kädessään Pyhäjoen Koskipuiston mukia.

– Helenatuote on koonnut ideat, tehnyt valmiin lahjakokonaisuuden, huolehtinut kauniista pakkaamisesta ja toimittanut lahjat. Heidän toimintatapansa on nopea ja erinomainen, Raija Koistinen kiittelee.