29.12.2023

Loihen vuosi 2023

Taas on yksi jännittävä ja vaihderikas vuosi takana. Lähdimme kuluvaan vuoteen varovaisen toiveikkaana menestyksekkään edellisvuoden jälkeen. Vuosi 2023 alkoi vauhdikkaasti ja kasvumme Q1:llä oli yli 60%. Loppukeväästä tahti hieman hiipui, mutta ensimmäinen vuosipuolisko oli kokonaisuudessaan varsin onnistunut.

Yhtä varmasti kuin korot nousivat ja sota jatkui Ukrainassa, myös epävarmuus kasvoi kotimaisessa yrityskentässä. Konkurssien määrä etenkin rakennusalalla kasvoi rajusti ja näkymät loppuvuoteen heikkenivät. Tätä kirjoittaessani vuotta on vielä jäljellä jokunen päivä, mutta lienee selvää että ylitämme viime vuoden liikevaihdon niukasti. Vallitsevassa markkinatilanteessa pidän suoritustamme hyvänä ja kelvollisena torjuntavoittona.

Edellisvuoden tapaan myös tänä vuonna olimme aktiivisia yritysjärjestelyrintamalla. Nopeiden ja onnistuneiden neuvotteluiden jälkeen ostimme Kokkolassa sijaitsevan HW-Companyn Brand Profile liiketoiminnan syyskuussa. Kaupan myötä Loihelle siirtyi Kokkolassa sijaitsevien näyttelytilojen ja varaston lisäksi seitsemän myynnin ja merkkaamisen ammattilaista, jotka laajentavat ja parantavat omalta osaltaan Loihen palvelukokonaisuutta. Yrityskaupan parasta antia oli uudet mahtavat työkaverit, jotka saimme joukkoomme. Palvelemme kasvanutta asiakaskuntaamme tätä nykyä 37 henkilön voimin.

Budjetoitu liikevaihtomme vuonna 2024 tulee olemaan yli 8 milj €, ja olemme yksi suurimmista toimijoista toimialallamme. Loihen strateginen tavoite on koko ajan ollut kasvaa riittävän suureksi, jotta vastuullisuuteen ja kotimaisuuteen keskittyvällä vaihtoehdolla olisi todellista merkitystä markkinoilla. Onnistuimme asettamassamme tavoitteessa kuluvana vuonna.

Haluan kiittää sitoutunutta henkilöstöämme, mahtavia asiakaitamme ja timanttisia yhteistyökumppaneitamme menneestä vuodesta. Jatkamme matkaa strategiamme mukaisesti myös vuonna 2024. Stay tuned!

Stenka Heino

Loihe Oy, tj

Tuotteet