Vastuullisesti läheltä ja kauempaa

Loihen missio on muuttaa brändituotealaa vastuullisemmaksi. Siksi tarjoamme asiakkaillemme vastuullisesti valmistettuja tuotteita, joilla ilahduttaa ja edistää myyntiä.

Tarjoamme aina asiakkaallemme vastuullisen tuotevaihtoehdon, jolla asiakas voi viestiä omista kestävistä arvoistaan. Henkilöstöllemme tarjoamme arvostavan työpaikan ja kumppaneiksemme valitsemme vain toimijoita, jotka allekirjoittavat samat vastuullisuuden periaatteet ja tavoitteet.

Minimoimme toimintamme aiheuttamat ympäristöhaitat suosimalla kotimaisia sekä kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita. Keskittämispalvelumme puolestaan vähentää asiakkaan tuotehukkaa ja kustannuksia sekä pienentää rahdin aiheuttamia ympäristövaikutuksia.

Käytännössä

Tarjoamme kaikissa tuotekategorioissamme Suomessa valmistettuja tuotteita. Yli puolet toimittajistamme on kotimaisia: teemme yhteistyötä yli sadan kotimaisen valmistajan kanssa ja etsimme aktiivisesti uusia kumppaneita.

Säästämme tuhansia litroja vettä per tuote valmistamalla osan vaatteista ja kasseista vaatetusalan ylijäämäkankaista. Käytämme tuotteissamme paljon myös suomalaista puuta, poronnahkaa sekä pellavaa. Jätemuovin päätymistä luontoon vähennämme tarjoamalla kierrätetyistä muovipulloista valmistettuja RPET -tuotteita, kuten kestokasseja ja kyniä.

Valitsemme Kaukoidän toimitusketjuumme vain amfori BSCI -auditointijärjestelmän mukaisesti toimivia kumppaneita ja samalla sitoudumme kehittämään tuotantolaitosten olosuhteita. Kuljetuksissa suosimme merirahtia.

Teemme jatkuvaa tuotekehitystä erityisesti omien Design by Loihe -tuotteiden kanssa ja pyrimme jatkuvasti tuomaan kaikkiin kategorioihin sellaisia tuotteita, jotka ovat tuotantotavoiltaan ja / tai käyttötarkoitukseltaan ekologisempia kuin niiden vanhemmat versiot.

Valmistamme omat lahjapakkaukset Suomessa kierrätyspahvista ja painamme ne vesiliukoisilla väreillä. Pyrimme pääsemään eroon ylimääräisistä pakkausmateriaaleista, ja ohjeistamme tähän myös tavarantoimittajiamme. Ekologisia kangaskasseja on turha yksittäispakata muoveihin vain, koska niin on totuttu tekemään.

Ennen kaikkea: suunnittelemme, valitsemme ja suosittelemme asiakkaillemme käytännöllisiä ja laadukkaita tuotteita, joiden yhtenä tärkeänä tavoitteena on vähentää tarpeetonta kuluttamista. Vahvat arvomme ohjaavat toimintaamme suuntaan, jossa kaikki liiketoiminnan ja elämän elementit ovat tasapainossa – ympäristö, ihminen ja talous.