8.7.2022

Luontoyhteys syksyn malliston teemana

Tyttäreni pyysi hiljattain minua tutustumaan sosiaalisessa mediassa erääseen hänen mielestään mielenkiintoiseen profiiliin. Profiili sisältää useita luontoaiheisia videoita, joissa nuorukainen halailee puita, hengittää pitkin vedoin raikasta ilmaa itseensä, ui avannossa, vaeltaa metsissä ja makoilee kallioilla. Hän silminnähden rakastaa luontoa.

Profiilin sisältö on muutakin. Nuorukainen kutsuu itseään valmentajaksi, ja hän antaa videoillaan erinomaisia elämänmakuisia neuvoja ja ohjeita seuraajilleen. Tyttäreni halusi kuulla mielipiteeni profiilista ennen kuin ääneen kertoo omaansa. Minä tein työtä käskettyä.

Olin ollut kevään eräässä valmennusryhmässä, johon sisältyi kuntosalivalmennuksen lisäksi tärkeänä osana mielen hyvinvointi. Valmennuksen päätarkoitus oli opetella joustavuutta, sekä tuoda hyvinvointi kokonaisvaltaisesti omaan arkeen. Yksi harjoitus oli aistikävely, jossa kävelylenkin ohessa piti ottaa hetki pysähtymiselle. Piti katsella ympärille, kiinnittää huomiota vain siihen mitä ympärillä näkyy, ja kuunnella luonnon ääniä silmät suljettuina. Kilpailuhenkisenä ihmisenä urheilu on aina aiemmin ollut minulle kovaa suorittamista, ja kun vuosien varrella sattuneet tapaturmat ovat tehneet urheilutehoihini tehtävänsä, aistikävely oli todella voimaannuttava kokemus. Aistikävely avasi kanavan itseeni. Siinä hetkessä ei tarvinnut mitata sykettä, ei katsella kulutettuja kaloreita eikä kellosta aikaa. Tästä kokemuksesta johtuen minulla oli hyvinkin selkeä mielipide kyseisen nuoren influensserin elämänfilosofiasta. Luontoyhteys on kokemus, johon pitää saada henkilökohtainen kosketus. Puiden halaajia ymmärtää, kun löytää itsensä metsästä hengittelemästä raikasta ulkoilmaa, ja nauttii siitä tosissaan.

Luontoyhteys. Se vaatii läsnäoloa, keskittymistä ja rauhoittumista. Luontoyhteys tuo harmonisuutta ja selkeyttää elämän perusasioita. Loihella on myös luontoyhteys. Se on näkynyt tuote- ja kuosisuunnittelussa kautta sesonkien. Luontoyhteys mallistosuunnittelun yläkäsitteenä pitää valikoiman yhtenäisenä. Luonnon inspiroima mallisto pysyy myös selkeänä, myyvänä ja helposti perusteltavana. Luontoaihe on geneerinen, jokaiselle toimialalle hyvin sopiva. Luontoaiheiset tuotteet sopivat erinomaisesti henkilöstö- ja liikelahjoiksi, koska ne symboloivat muun muassa mielen terveyttä ja stressittömyyttä.

Tulevan syksyn mallistossamme näkyy luonto eri muodoissa. Tuotteissamme seikkailee eläimet, taivaalla lentävät muuttolinnut sekä kuusen havut ja varvut koristavat pakkauksia. Luonto on arjen elämyksellisyyttä ja pieniä ilon hetkiä.

 

Päivi Partanen

Loihe Oy, Tuotepäällikkö

Tuotteet