Vain muutos on pysyvää

Urani Loihella, tai sen edeltäjällä Helena-Talolla alkoi vuonna 2007. Olin juuri saanut päätoimiset markkinoinnin opiskeluni gradua vaille päätökseen ja Helena-Talo etsi ajanvaraajia. Varasin syyskauden ajan tapaamisia pääosin Etelä-Pohjanmaalle ja muistinkin pitkään kaikki alueen postitoimipaikat ulkoa. Soittelinpa kouluruotsillani myös Närpion seudulle ja sain asiani kerrottua. Ihan kaikkea en ehkä vastapuolen puheista ymmärtänyt, mutta sain silti tapaamisia varattua. Soittelutyö ei ollut minulle lainkaan luonteenomaista, mutta otin haasteen vastaan.

Aloitin tilaustenkäsittelyn opettelun kollegani johdolla vuoden vaihteessa. Kun tämä oli vielä kesken, kollegani joutui pidemmälle sairaslomalle. Jälkiviisaana olen usein sanonut, että se oli paras koulu, jonka olen työurani aikana käynyt. Kun ei ollut ketään kertomassa, mitä pitää tehdä, asioista oli pakko ottaa itse selvää. Tein tilaustenkäsittelyä useamman vuoden ja liikelahja-alan voimakas sesonkiluonteisuus tuli hyvinkin tutuksi. Välillä pakattiin kiireellisiä tilauksia ja välillä buukattiin tapaamisia, jotta saatiin myyjien kalenterien aukot täytettyä. Tein muun muassa tilauksia, muokkailin logoja ja aineistoja, laskutin ja hoidin reklamaatioita ja reskontraa. Siihen aikaan tilaukset tulivat myyjiltä paperilomakkeilla ja logoja skannattiin kopiokoneella.

Loikkasin yrittäjäksi ja muihin hommiin pariksi vuodeksi, kunnes minua pyydettiin palaamaan. Tein tilaustenkäsittelyä taas aikani, kunnes silloinen myyntipäällikkö vaihtoi työpaikkaa. Toimitusjohtaja kai näki minussa potentiaalia, kun pyysi hyppäämään isompiin saappaisiin ja vetämään myynti- ja ajanvaraustiimiä. Minulla oli parhaimmillaan kymmenisen myyjää ja viisi ajanvaraajaa, joiden arjessa elin mukana. Palveluasennetta ja kärsivällistä luonnettani tarvittiin. Koin kuitenkin, että minulla olisi enemmän annettavaa tuotepuolella ja pääsin tuotepäällikön tehtävään. Olin mukana erityisesti isommissa asiakasprojekteissa, joissa teimme räätälöityjä ratkaisuja. Pian minulle oli kuitenkin toisenlaisetkin saappaat tarjolla, sillä tuotevalikoimastamme vastaava henkilö lähti talosta. Kaupallisesta taustastani huolimatta otin jälleen haasteen vastaan ja vastasin mallistomme uusiutumisesta kahden kauden ajan. Helena-Talo sai uuden yrittäjän ja meistä tuli Helenatuote.

Vuonna 2017 sain ihanan tyttäreni ja pidin breikkiä työelämästä. Palattuani fuusio Team Markin kanssa häämötti ja vuoden 2019 alusta meistä tulikin Loihe. Samaan aikaan minusta tuli palvelupäällikkö, vastuualueenani myynnin tuki. Alkoi uuden, yhteisen toimintatavan opettelu. Vuonna 2020 sain kuopukseni. Äitiyslomalla ollessani pähkäilin jo mielessäni, mitä uutta voisin tehdä, kun palaan taas töihin. Onnekseni TJ oli samoilla linjoilla ja syksyn 2021 alusta alkaen olen toiminut kehityspäällikön tehtävässä. Olen mukana tuotekehitystiimissä, vastaan kehityshankkeista ja asiakasverkkokaupoista ja olen mukana monenlaisissa asiakasprojekteissa.

”Vain muutos on pysyvää” on ollut mottoni koko urani ajan. Uusiin tehtäviin ennakkoluulottomasti tarttuminen on vienyt minua eteenpäin ja antanut minulle mahtavan läpileikkausnäkymän yhteen alan kiinnostavimmista yrityksistä. Kiitos kuuluu myös esimiehilleni, jotka ovat antaneet minulle tähän mahdollisuuden. Sitä kuuluisaa työn imua koen edelleen, koska jokainen päivä on erilainen ja työni opettaa minulle jatkuvasti uutta.

 

Marjo Passila

Loihe Oy, Kehityspäällikkö

 

Tuotteet